Kamerarendszer társas-házi felhasználásra

Napjainkban egyre több társasház lakói gondolják úgy, hogy kamera rendszert telepíttetnek.

Sajnos ennek kivitelezése nem egyszerű, ugyanis hosszú procedúrán kell keresztülmenni. Ebben próbálunk segíteni. Első lépés egy közgyűlést kell összehívni ahol a lakók egy napirendi pontban szavazhatnak a kamera rendszer kiépítéséről. Fontos hogy a szavazás akkor érvényes ha tulajdonosok 51% részt vesz a közgyűlésen és a szavazatok 2/3 többséggel kell határozniuk a rendszer megépítéséről. Ezután a közös képviselőnek vagy a számvizsgálónak szerződést kell kötnie egy erre szakosodott céggel a kamera rendszer üzemeltetéséről. Ami annyit jelent, hogy a kamera rendszer által rögzített felvételeket oly módon kezeli ahogy ezt a társas-házi törvény 2003 CXXXIII. 25§ előírja. Sajnos vagy nem a rögzített felvételeket a lakók csak abban az esetben tekinthetik meg ha kíváncsiak rá, hogy a rögzített felvételen ők hogy mutatnak. Az üzemeltető is csak 3. személynek (hatóság) a felvételt csak hivatalosan foglalási jegyzőkönyv készítésével adhatja ás.

Szerencsére a kamera rendszer hasznos és sajnos lassan elengedhetetlen a társas-házaknál. Egy jól megépített rendszer kiépítését követően tapasztalataink azt igazolják, hogy mind a besurranó tolvajlás mind a rongálás nagy mértékben visszaesik. És az esetleges felderítés és hatékonyabb. Itt szokott jönni a közhelyes kérdés amit a társasházak 90%-ánál megkapok, hogy mi van akkor ha kapucniba jön. Semmi különös, ahhoz hogy értékelhető képet kapjunk nem feltétlenül kell az illető arcképe, persze az nagyon jó ha megvan. A hatóság a jó minőségű felvételeken az illető ruházatáról, viselkedéséről és mozgáskultúrájáról be tudja azonosítani az egyént. Illetve ha a közelbe van térfigyelő rendszer ami egyre jobban kezd elterjedni, akkor az ott kapott képpel összevetik így ha ott van arckép már jogerős is a felvétel, mint bizonyíték.

Cégünk vállalja társas-házak kamera rendszerének telepítését és annak hivatalos és jogszerű üzemeltetését és karbantartását. NAIH szám regisztráció ügyintézéssel.

Amennyiben társas-házi kamera rendszert szeretne vegye fel velünk a kapcsolatot. e-mail